Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte brisée
- 150 g de farine de blé semi-complet
- 50 g de beurre froid, en morceaux
- 1 pincée de sel
- 50 g d'eau froide
La farce
- 500 g d'eau
- 500 g d'épinards frais
- 1 oignon, coupé en huit
- 1 c. à soupe d'huile d'olive
- le jus d'un citron jaune (voir "Variante(s)")
- du sel
- du poivre moulu
- 30 g de pignons de pin
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 573 kJ / 137 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 7 g
Alternatywne przepisy
Tourte à la grecque aux épinards et à la feta
1 godz.
Cannelloni d'aubergine à la tomate
1 godz. 20 min
Manaïches au zaatar
2 godz.
Falafels de fèves
1 godz.
Pizza aux blettes et au citron
25h 50min
Pains au zaatar
1 Std. 55 Min
Fatayers aux épinards
2 godz. 5 min
Rekakats libanais
45 min
M'hancha (Escargot aux amandes)
1h 25min
Rikakats (Roulés à la feta et aux herbes)
30 min
Boulettes d'agneau et pain batbout marocains
2h 15min
Pastilla veggie
1 godz. 15 min