Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 220 g d'eau
- 1 c. à café de sucre en poudre
- 20 g de levure boulangère fraîche
- 30 g d'huile d'olive extra vierge
- 400 g de farine à pain, type Manitoba
- 1 c. à café de sel
La garniture
- 200 g de mozzarella de bufflonne, coupée en morceaux
- farine à pain, type Manitoba pour fariner
- 250 g de fromage squacquerone
- 1 - 2 pincées de sel, et un peu pour la pizza
- 2 c. à soupe d'huile d'olive extra vierge
- 2 bouquets de roquette, hachés grossièrement
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 4376 kJ / 1046 kcal
- Białko
- 41 g
- Węglowodany
- 106 g
- Tłuszcz
- 54 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pizza Frescolina
1h 40min
Cannellonis à l'artichaut, sauce tomate
1h 35 min.
Tarte au parmesan et légumes frais
1 godz. 20 min
Carpaccio de courgettes, mozzarella et pesto
20 min
Pains au zaatar
1sa 55 dk
Focaccia fève, bacon et pecorino
3h 15min
Pâtes à la norma
1 godz. 45 min
Pesto petits pois et ricotta
10min
Tarte aux sardines et aux olives
1 godz. 30 min
Roulés d'aubergine
35 min
Pizza capricciosa
1h 40min
Tartine de caviar d'aubergine aux figues et comté
45 min