Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 g d'eau
- 180 g de lentilles vertes sèches ou blondes sèches, rincées
- 80 g de cerneaux de noix
- 1 - 2 gousses d'ail
- 4 brins de persil frais
- 3 c. à soupe d'huile d'olive
- du sel
- du poivre moulu
- 3 c. à soupe de levure maltée
- pain grillé
- Wartości odżywcze
- na 1 bocal
- Kalorie
- 3289.6 kJ / 786.3 kcal
- Białko
- 29.7 g
- Węglowodany
- 66.5 g
- Tłuszcz
- 48.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.9 g
- Błonnik
- 12.7 g
- Sód
- 56.2 mg
Alternatywne przepisy
Steaks végétaux aux flocons d’avoine
50 min
Houmous de châtaigne à l'orientale
10min
Fromage, alternative végétale
6 godz. 45 min
Crackers danois aux graines
40 min
Rillettes de lentilles aux noix
25 min
Crème soyeuse au tofu et chocolat corsé
6h 15min
Biscuits croquants à la purée de sésame
30 min
Crackers aux graines
40 min
Houmous de betterave
13 Std. 35 Min
Pâté végétal
3 godz. 50 min
Houmous de courgette
10min
Galettes de lentilles, cumin et noisettes
50 min