Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 g d'eau
- 180 g de lentilles vertes sèches ou blondes sèches, rincées
- 80 g de cerneaux de noix
- 1 - 2 gousses d'ail
- 4 brins de persil frais
- 3 c. à soupe d'huile d'olive
- du sel
- du poivre moulu
- 3 c. à soupe de levure maltée
- pain grillé
- Wartości odżywcze
- na 1 bocal
- Kalorie
- 3289.6 kJ / 786.3 kcal
- Białko
- 29.7 g
- Węglowodany
- 66.5 g
- Tłuszcz
- 48.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.9 g
- Błonnik
- 12.7 g
- Sód
- 56.2 mg
Alternatywne przepisy
Gomasio
5 min
Pâté végétal
3 godz. 50 min
Galettes de lentilles, cumin et noisettes
50 min
Crackers au sarrasin et romarin
1 godz. 30 min
Crackers aux graines
35 min
Rillettes de lentilles aux noix
25min
Pâté provençal vegan
13 Std.
Taboulé de sarrasin
2 godz. 35 min
Fromage, alternative végétale
6 godz. 45 min
Tartinade de tofu fumé et noix de cajou
1 Std. 5 Min
Steaks végétaux aux flocons d’avoine
50 min
Crackers aux graines
40 min