Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 dientes de ajo
- 150 g de cebolla en cuartos
- 50 g de aceite
-
400
g de tomate maduro en trozos de 1-2 cm
lub 400 g de tomate troceado en conserva en trozos de 1-2 cm - 1 pellizco de pimienta de Cayena molida
- ½ cucharadita de azúcar
- 1 pellizco de sal
- 100 g de agua
- 1 cucharadita de zumaque
- 500 g de okras (quimbombó) (ver sugerencia)
- 1 cucharadita de tomillo seco
- 2 cucharadas de semillas de sésamo tostado
- 30 g de zumo de limón
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 952 kJ / 227 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 17.2 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.2 g
- Błonnik
- 6.6 g
- Sód
- 230.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Curry de lentejas y calabaza al vapor
1h 15min
Dal de lentejas negras (Dahl makhani) - India
2 godz. 40 min
Pizza with Tomato, Red Pepper Sauce, Spinach and Eggs
1h 45 min
Taboule
15min
Curry verde con berenjenas
30min
Ramen con salmón y brócoli - Japón
30min
Berenjenas con salsa de miso
1h
Ensalada turca de pepino, hinojo y yogur - Turquía
10min
Misoshiru (sopa miso)
15min
Curry indio de verduras
40min
Guiso senegalés de pollo
1h
Sopa de cilantro, bacalao y huevos
30min