Delikatne rumienienie krewetek

Delikatne rumienienie krewetek

4.5 98 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
2 porcje

Składniki

  • 20 g oleju
    20 g oliwy z oliwek
  • 1 ząbek czosnku
    20 g cebuli, pokrojonej w ósemki (patrz wskazówka)
  • 250 g krewetek, surowych, średnich, obranych świeżych, oczyszczonych, osuszonych ręcznikiem papierowym
    250 g krewetek, mrożonych, obranych, uprzednio rozmrożonych, oczyszczonych, osuszonych ręcznikiem papierowym

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 179.4 kcal / 750.6 kJ
Białko 17.1 g
Tłuszcz 11.3 g
Węglowodany 1.6 g
Błonnik 0.1 g
Tłuszcz nasycony 1.1 g
Sód 707.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...