
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
20
g oleju
lub 20 g oliwy z oliwek -
1
ząbek czosnku
lub 20 g cebuli, pokrojonej w ósemki (patrz wskazówka) -
250
g krewetek, surowych, średnich, obranych, świeżych, oczyszczonych, osuszonych ręcznikiem papierowym
lub 250 g krewetek, mrożonych, obranych, uprzednio rozmrożonych, oczyszczonych, osuszonych ręcznikiem papierowym
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 750.6 kJ / 179.4 kcal
- Białko
- 17.1 g
- Węglowodany
- 1.6 g
- Tłuszcz
- 11.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 707.8 mg
Alternatywne przepisy
Małże po marynarsku
1 godz. 15 min
Mocne rumienienie wołowiny (pokrojonej w paski)
15 min
Owoce morza w sosie pomidorowo-ziołowym
30 min
Krewetki w sosie maślanym
25 min
Steki z polędwicy wołowej (sous-vide) z sosem berneńskim (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 20 min
Szparagi (sous-vide) z jajkami w koszulkach (z osłoną noża miksującego)
1 godz. 10 min
Delikatne rumienienie kurczaka (pokrojonego w kostkę)
15 min
Owoce morza w sosie pomidorowym
35 min
Delikatne rumienienie indyka (pokrojonego w paski)
15 min
Mocne rumienienie wieprzowiny (pokrojonej w kostkę)
15 min
Rumienienie wołowiny (medium rare)
15 min
Mocne rumienienie wołowiny (well done)
10 min