Urządzenia i Akcesoria
Paluszki rybne i sos tysiąca wysp
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
20 sztuk
Składniki
Paluszki rybne
-
60 g płatków kukurydzianych
-
25 g bułki tartej
-
¾ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
600 g fileta z łososia, świeżego pokrojonego w 2 x 8 cm paski
-
½ - 1 płaska łyżeczka soli
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
3 - 4 łyżki mąki pszennej
-
1 - 2 jajka roztrzepane, do panierowania
Sos tysiąca wysp
-
½ - 1 ząbek czosnku (opcjonalnie)
-
200 g majonezu
-
55 g ketchupu łagodnego
-
1 łyżeczka sok z cytryny, świeżo wyciśnięty1 łyżeczka białego octu winnego
-
1 łyżeczka cukru
-
1 szczypta soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
10.7 g
Kalorie
849 kJ /
203 kcal
Tłuszcz
14.9 g
Błonnik
0.5 g
Węglowodany
7.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DZIECI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Domowe nuggetsy z dwoma sosami
40 min
Tortille
1 godz. 15 min
Sos balsamiczny
25 min
Nuggetsy z kurczaka z dipem ogórkowym
45 min
Burger drobiowy
30 min
Hawajskie szaszłyki dla dzieci
55 min
Rybki w chlebowej panierce
40 min
Burgery z indyka z karmelizowaną cebulą i papryką
30 min
Ryba w cieście bazyliowym
1 godz.
Mini pizze
2 godz. 10 min
Sos barbecue (BBQ)
10 min
Sos hamburgerowy
5 min