Paluszki rybne i sos tysiąca wysp

Paluszki rybne i sos tysiąca wysp

4.8 422 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
20 sztuk

Składniki

Paluszki rybne
  • 60 g płatków kukurydzianych
  • 25 g bułki tartej
  • ¾ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
  • 600 g fileta z łososia, świeżego pokrojonego w 2 x 8 cm paski
  • ½ - 1 płaska łyżeczka soli
  • ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 3 - 4 łyżki mąki pszennej
  • 1 - 2 jajka roztrzepane, do panierowania
Sos tysiąca wysp
  • ½ - 1 ząbek czosnku (opcjonalnie)
  • 200 g majonezu
  • 55 g ketchupu łagodnego
  • 1 łyżeczka białego octu winnego
    1 łyżeczka sok z cytryny, świeżo wyciśnięty
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 szczypta soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 203 kcal / 849 kJ
Białko 10.7 g
Tłuszcz 14.9 g
Węglowodany 7.3 g
Błonnik 0.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...