Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Paluszki rybne
- 60 g płatków kukurydzianych
- 25 g bułki tartej
- ¾ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
- 600 g fileta z łososia, świeżego, pokrojonego w 2 x 8 cm paski
- ½ - 1 płaska łyżeczka soli
- ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 3 - 4 łyżki mąki pszennej
- 1 - 2 jajka, roztrzepane, do panierowania
Sos tysiąca wysp
- ½ - 1 ząbek czosnku (opcjonalnie)
- 200 g majonezu
- 55 g ketchupu, łagodnego
- 1 łyżeczka białego octu winnego
- 1 łyżeczka cukru
- 1 szczypta soli
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 849 kJ / 203 kcal
- Białko
- 10.7 g
- Węglowodany
- 7.3 g
- Tłuszcz
- 14.9 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kotlety (croquetas) z dorsza i ziemniaków
1h
Rybki w chlebowej panierce
40 min
Fit hot-dogi z surówką i marynowaną cebulą
1 Std. 40 Min
Burger rybny z krewetkami
40 min
Hawajskie szaszłyki dla dzieci
55 min
Naleśniki w paski
1h 15 min
Mini pizze
2 Std. 10 Min
Tortille
1h 15 min
Nuggetsy z kurczaka z dipem ogórkowym
45 min
Pikantne łódeczki ziemniaczane pieczone na grillu
50 min
Sos hamburgerowy
5min
Domowe nuggetsy z dwoma sosami
40 min