
Urządzenia i Akcesoria
Paluchy z boczkiem i cebulą
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
16 sztuk
Składniki
-
300 g piwa (np. pszenicznego)
-
40 g drożdży świeżych pokruszonych
-
10 g cukru
-
550 g mąki pszennej chlebowej typu 650-750
-
1 łyżeczka soli
-
150 g prażonej cebulki, gotowej
-
1 łyżeczka pieprzu cayenne, mielonego
-
1 łyżeczka rozmarynu, suszonego
-
2 krople sosu Worcestershire
-
16 plastrów chudego boczku, wędzonego, w plastrach
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
220 kcal /
923 kJ
Białko
6 g
Tłuszcz
7 g
Węglowodany
29 g
Błonnik
4.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Precle nadziewane serem, salami i jalapeño
2 godz. 15 min
Paluchy serowe ze słonecznikiem
30 min
Chlebek hot dog do odrywania
1 godz. 30 min
Chlebek do odrywania z serem
1 godz. 50 min
Wytrawne ślimaczki drożdżowe na patyku
1 godz. 50 min
Pomidorowy chlebek do odrywania
1 godz. 50 min
Ziołowe bułeczki z pasztetem
1 godz. 10 min
Pieczone pierożki z szynką
2 godz. 30 min
Paluszki serowo-szynkowe
1 godz. 15 min
Focaccia z kiełbasą
2 godz.
Bułeczki z chorizo i boczkiem
3 godz.
Pizza „słońce”
1 godz. 45 min