Paluchy z boczkiem i cebulą

Paluchy z boczkiem i cebulą

4.6 314 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
16 sztuk

Składniki

  • 300 g piwa (np. pszenicznego)
  • 40 g drożdży świeżych pokruszonych
  • 10 g cukru
  • 550 g mąki pszennej chlebowej typu 650-750
  • 1 łyżeczka soli
  • 150 g prażonej cebulki, gotowej
  • 1 łyżeczka pieprzu cayenne, mielonego
  • 1 łyżeczka rozmarynu, suszonego
  • 2 krople sosu Worcestershire
  • 16 plastrów chudego boczku, wędzonego, w plastrach

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 220 kcal / 923 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 7 g
Węglowodany 29 g
Błonnik 4.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...