Urządzenia i Akcesoria
Zapiekane banany w czekoladzie pod kokosanką
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
2 porcje
Składniki
-
1 banan, dojrzały
-
sok z cytryny, świeżo wyciśnięty do skropienia
-
cynamon, mielony do oprószenia
-
50 g cukru
-
2 białka
-
1 łyżka wiórków kokosowych
-
50 g mlecznej czekolady, pokrojonej na kawałki50 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
-
40 g śmietany, min. 30% tłuszczu
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
58.3 mg
Białko
6.1 g
Kalorie
1666.9 kJ /
398.4 kcal
Tłuszcz
20 g
Błonnik
4.8 g
Tłuszcz nasycony
12.3 g
Węglowodany
51.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WALENTYNKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Deser jogurtowy z kremem cytrynowym
50 min
Portugalski crème brûlée
25 min
Deser z musem z czerwonych owoców i czekoladową kruszonką z chili
4 godz. 10 min
Kurczak z pieczarkami zapiekany pod ciastem francuskim
1 godz.
Mus kawowy (bez cukru)
1 godz. 15 min
Ciasto limonkowe z awokado (bez cukru)
2 godz. 30 min
Imbirowo-miodowe mini ciasta z mandarynką z Varomy
1 godz.
Deser bananowy
15 min
Chałwowe parfait z bakaliami
13 godz. 30 min
Pomarańczowe verrines
3 godz. 40 min
Kajmakowe ciasto na zimno z biszkoptami
2 godz. 30 min
Deser budyniowy z gruszkami i szafranem
2 godz. 30 min