Urządzenia i Akcesoria
Rolada paprykowa z serem kozim, rukolą i orzechami włoskimi
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 5 godz.
6 porcji
Składniki
-
2 jajka
-
100 g czerwonej papryki, konserwowej grillowanej, odsączonej z zalewy
-
10 g oliwy z oliwek
-
35 g skrobi ziemniaczanej
-
20 g mąki pszennej
-
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej mielonej
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
40 g orzechów włoskich, łuskanych grubo posiekanych
-
15 - 20 g rukoli
-
200 g twarogu koziego (np. rolady), pokrojonego na kawałki
-
100 g serka kremowego śmietankowego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
490.9 mg
Białko
10.6 g
Kalorie
1111.9 kJ /
265.8 kcal
Tłuszcz
20.3 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
9.2 g
Węglowodany
11.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WYTRAWNE ROLADY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Roladki z szynki w galarecie z krojonymi warzywami (TM6)
3 godz. 50 min
Różowe jajka faszerowane pastą z szynki
1 godz. 50 min
Włoskie mini pasqualine z jajkiem przepiórczym
1 godz. 30 min
Tapenada z tuńczykiem na plastrach ogórka
20 min
Pieczarki faszerowane szpinakiem i parmezanem
40 min
Sałatka w stylu meksykańskim z mięsem i nachos
2 godz. 5 min
Kolorowe kulki z kurczaka
1 godz. 15 min
Sernik z ciastkami Oreo®
9 godz. 30 min
Ptysie z kozim serem, miodem i tymiankiem
2 godz. 30 min
Rolada szpinakowa z łososiem
2 godz. 50 min
Krakersy z pastą jajeczną i łososiem
55 min
Sakiewki ze szpinakiem i serem feta
50 min