Wersje kompatybilne
Rolada paprykowa z serem kozim, rukolą i orzechami włoskimi
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 jajka
- 100 g czerwonej papryki, konserwowej, grillowanej, odsączonej z zalewy
- 10 g oliwy z oliwek
- 35 g skrobi ziemniaczanej
- 20 g mąki pszennej
- 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej, mielonej
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 40 g orzechów włoskich, łuskanych, grubo posiekanych
- 15 - 20 g rukoli
- 200 g twarogu koziego (np. rolady), pokrojonego na kawałki
- 100 g serka kremowego, śmietankowego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1111.9 kJ / 265.8 kcal
- Białko
- 10.6 g
- Węglowodany
- 11.1 g
- Tłuszcz
- 20.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.2 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 490.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rolada z indyka z brokułami i fetą
1h 45min
Jajka faszerowane buraczkami
30 dk
Kolorowe kulki z kurczaka
1sa 15 dk
Tartaletki wytrawne z gruszką i serem pleśniowym
1h 45min
Rolada szpinakowa z łososiem
2h 50 min
Jajka faszerowane brokułami i kiełkami
55min
Parmezanowe koszyczki
40 min
Pieczarki nadziewane
1u.
Roladki z bakłażana z pastą orzechową
50 Min
Terrina z łososia i ricotty
4 godz. 35 min
Kolorowy wieniec wielkanocny
2h 30min
Różowe jajka faszerowane pastą z szynki
1sa 50 dk