
Wersje kompatybilne
Truskawki (sous-vide) z musem z białą czekoladą (z osłoną noża miksującego)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mus z białą czekoladą
- 70 g herbatników
- 200 g śmietany, min. 30% tłuszczu, mocno schłodzonej (patrz wskazówka)
- 100 g białej czekolady, pokrojonej na kawałki
- ¼ laski wanilii, tylko nasiona
- 200 g serka kremowego, podzielonego na kawałki
Truskawki (sous-vide)
- 400 g truskawek, świeżych, przekrojonych na pół
- 1400 - 1500 wody, do całkowitego przykrycia worków (patrz wskazówka) plus dodatkowa ilość do napełnienia miski
- 2 szczypty cynamonu, mielonego (opcjonalnie)
- 2 kawałki skórki z pomarańczy (1 x 4 cm), ekologicznej, bez białych błonek
-
30
g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (patrz wskazówka)
lub 1 płaska łyżeczka witaminy C, w proszku (patrz wskazówka)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1615 kJ / 386 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Tłuszcz nasycony
- 17 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 159 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wegański żel owocowy
1h 15min
Jogurt z musem z owoców leśnych
12h 30min
Trifle z rabarbarem
2 Std. 45 Min
Jeżynowa panna cotta
4h 10min
Panna cotta z orzechów nerkowca z sosem malinowym
2 Std. 30 Min
Kakaowe tiramisu z chili
7 Std. 10 Min
Anielskie ciasto (angel cake) z kremem waniliowym i truskawkami
2 Std. 30 Min
Zefir truskawkowy z bezami
10min
Deser z musem z czerwonych owoców i czekoladową kruszonką z chili
4h 10min
Truskawkowy deser warstwowy
2 Std.
Czekoladowe doniczki z malinami
1 Std. 25 Min
Deser waniliowy z musem truskawkowym
25 Min