
Urządzenia i Akcesoria
Truskawki (sous-vide) z musem z białą czekoladą (z osłoną noża miksującego)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
6 porcji
Składniki
Mus z białą czekoladą
-
herbatników70 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki200 g
-
białej czekolady pokrojonej na kawałki100 g
-
laski wanilii tylko nasiona¼
-
serka kremowego podzielonego na kawałki200 g
Truskawki (sous-vide)
-
truskawek, świeżych przekrojonych na pół400 g
-
wody do całkowitego przykrycia worków (patrz wskazówka) plus dodatkowa ilość do napełnienia miski1400 - 1500
-
skórki z pomarańczy (1 x 4 cm), ekologicznej, bez białych błonek2 kawałki
-
cynamonu, mielonego (opcjonalnie)2 szczypty
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (patrz wskazówka)30 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
386 kcal /
1615 kJ
Białko
7 g
Tłuszcz
29 g
Węglowodany
23 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
17 g
Sód
159 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SOUS-VIDE
10 Przepisów
Polska
Polska