Urządzenia i Akcesoria
Truskawki (sous-vide) z musem z białą czekoladą (z osłoną noża miksującego)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
6 porcji
Składniki
Mus z białą czekoladą
-
70 g herbatników
-
200 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
100 g białej czekolady pokrojonej na kawałki
-
¼ laski wanilii tylko nasiona
-
200 g serka kremowego podzielonego na kawałki
Truskawki (sous-vide)
-
400 g truskawek, świeżych przekrojonych na pół
-
1400 - 1500 wody do całkowitego przykrycia worków (patrz wskazówka) plus dodatkowa ilość do napełnienia miski
-
2 kawałki skórki z pomarańczy (1 x 4 cm), ekologicznej, bez białych błonek
-
2 szczypty cynamonu, mielonego (opcjonalnie)
-
1 płaska łyżeczka witaminy C, w proszku, (patrz wskazówka)30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (patrz wskazówka)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
159 mg
Białko
7 g
Kalorie
1615 kJ /
386 kcal
Tłuszcz
29 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
17 g
Węglowodany
23 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SOUS-VIDE
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Czekoladowe doniczki z malinami
1 Std. 25 Min
Deser z musem z czerwonych owoców i czekoladową kruszonką z chili
4 Std. 10 Min
Truskawkowy deser warstwowy
2 Std.
Zapiekane banany w czekoladzie pod kokosanką
40 Min
Deser waniliowy z musem truskawkowym
25 Min
Trifle truskawkowe z kremem mascarpone
50 Min
Zefir truskawkowy z bezami
15 Min
Omleciki biszkoptowe z matchą i malinami
45 Min
Semifreddo z truskawkami i bezami
6 Std. 40 Min
Panna cotta z orzechów nerkowca z sosem malinowym
2 Std. 30 Min
Panna cotta
3 Std. 15 Min
Maślankowa panna cotta z duszonymi śliwkami
3 Std. 40 Min