
Wersje kompatybilne
Truskawki (sous-vide) z musem z białą czekoladą (z osłoną noża miksującego)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mus z białą czekoladą
- 70 g herbatników
- 200 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
- 100 g białej czekolady pokrojonej na kawałki
- ¼ laski wanilii tylko nasiona
- 200 g serka kremowego podzielonego na kawałki
Truskawki (sous-vide)
- 400 g truskawek, świeżych przekrojonych na pół
- 1400 - 1500 wody do całkowitego przykrycia worków (patrz wskazówka) plus dodatkowa ilość do napełnienia miski
- 2 kawałki skórki z pomarańczy (1 x 4 cm), ekologicznej, bez białych błonek
- 2 szczypty cynamonu, mielonego (opcjonalnie)
-
30
g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (patrz wskazówka)
lub 1 płaska łyżeczka witaminy C, w proszku (patrz wskazówka)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 386 kcal / 1615 kJ
- Białko
- 7 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Węglowodany
- 23 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 17 g
- Sód
- 159 mg