Truskawki (sous-vide) z musem z białą czekoladą (z osłoną noża miksującego)

Truskawki (sous-vide) z musem z białą czekoladą (z osłoną noża miksującego)

4.5 59 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
6 porcji

Składniki

Mus z białą czekoladą
  • herbatników
    70 g
  • śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
    200 g
  • białej czekolady pokrojonej na kawałki
    100 g
  • laski wanilii tylko nasiona
    ¼
  • serka kremowego podzielonego na kawałki
    200 g
Truskawki (sous-vide)
  • truskawek, świeżych przekrojonych na pół
    400 g
  • wody do całkowitego przykrycia worków (patrz wskazówka) plus dodatkowa ilość do napełnienia miski
    1400 - 1500
  • skórki z pomarańczy (1 x 4 cm), ekologicznej, bez białych błonek
    2 kawałki
  • cynamonu, mielonego (opcjonalnie)
    2 szczypty
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (patrz wskazówka)
    30 g
    1 płaska łyżeczka witaminy C, w proszku, (patrz wskazówka)

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 386 kcal / 1615 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 29 g
Węglowodany 23 g
Błonnik 1.5 g
Tłuszcz nasycony 17 g
Sód 159 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...