Urządzenia i Akcesoria
Pizzowe muffiny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
12 sztuk
Składniki
-
150 g szynki, wędzonej, gotowanej, pokrojonej na 3 cm kawałki150 g szynki gotowanej pokrojonej na 3 cm kawałki
-
150 g sera gouda pokrojonego na 3 cm kawałki
-
20 g masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
-
150 g pieczarek przekrojonych na pół
-
250 g mąki pszennej
-
1 jajko
-
20 g drożdży świeżych pokruszonych
-
200 g mleka
-
½ łyżeczki cukru
-
2 łyżeczki oregano, suszonego
-
½ łyżeczki soli
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
302.5 mg
Białko
8.8 g
Kalorie
710 kJ /
169.6 kcal
Tłuszcz
7.6 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
4.1 g
Węglowodany
17.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PYSZNE HISTORIE
66 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Chlebek hot dog do odrywania
1 godz. 30 min
Chlebek do odrywania z serem
1 godz. 50 min
Mini tarty z porem
1 godz.
Muffinki pomidorowe z serem feta
40 min
Focaccia z kiełbasą
2 godz.
Kotleciki z chleba
45 min
Szybka zapiekanka ziemniaczana à la gratin
45 min
Wytrawne bułeczki-kwiatki
2 godz. 10 min
Quiche z resztkami sera i wędlin
40 min
Muffiny pizzowe z kurczakiem z rosołu i kukurydzą
1 godz. 50 min
Bananowe muffiny z orzechami włoskimi
35 min
Bułeczki mleczne z czekoladą
2 godz. 30 min