Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de gruyère, en dés
- 3 œufs
- 170 g de farine, et un peu pour le moule
- 1 c. à café de levure chimique
- 80 g d'huile d'olive (prélevée dans le bocal des tomates confites), et un peu pour le moule
- du sel
- du poivre moulu
- 100 g de lait
- 8 tomates confites à l'huile d'olive, en dés
- 150 g de mozzarella en billes
- ½ bouquet de basilic frais, effeuillé
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 4506 kJ / 1077 kcal
- Białko
- 41 g
- Węglowodany
- 68 g
- Tłuszcz
- 70 g
Alternatywne przepisy
Cake pesto-mozzarella
45min
Cake pesto et tomates séchées
40min
Minichoux au chèvre et au basilic
55 min
Cake aux figues, roquefort et jambon
1 Std. 20 Min
Minicakes au pesto et aux pignons
40min
Cake au roquefort, à la poire et aux noix
1 Std.
Cake aux tomates séchées et chèvre
45min
Minicakes chorizo-feta
35min
Cake au chèvre, parmesan et tomates
40min
Sablés parmesan, olives et romarin
1 Std.
Cake tomate, feta et graines de nigelle
1 Std. 10 Min
Petits cakes courgette-chorizo
1 godz. 5 min