Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 dientes de ajo
- 100 g de cebolla en trozos
- 50 g de aceite de oliva
- 400 g de tomate troceado en conserva
- ½ cucharadita de azúcar
- 2 ½ cucharadita de sal
- 1 - 2 pimientas de Cayena secas enteras
- 60 g de vino blanco
- 1000 g de mejillones frescos limpios
- 350 g de espaguetis integrales
- 1 cucharada de cilantro fresco picado (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2137 kJ / 511 kcal
- Białko
- 21.2 g
- Węglowodany
- 70.7 g
- Tłuszcz
- 15.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.6 g
- Błonnik
- 6 g
- Sód
- 558.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta con guisantes y langostinos
40min
Sopa de mejillones con fideos
30min
Pasta con chipirones y setas al ajillo
25min
Espaguetis con mejillones y chirlas
1u.
Marmitako de pulpo
40min
Espaguetis integrales con almejas
1h 10min
Tallarines con berberechos en salsa de vino rosado
1u.
Fideuá con mejillones
50min
Sopa marinera
55min
Espaguetis con gambones a la pimienta
30min
Potaje de garbanzos con kale y gambones
40min
Arroz caldoso con mejillones
50min