Escalopines con salsa de mango

Escalopines con salsa de mango

4.2 69 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
6 raciones

Składniki

Escalopines
  • 3 - 4 dientes de ajo
  • 800 g de filetes de ternera cortados por la mitad (aprox. 10x10 cm)
  • sal
  • pimienta molida
  • 3 cucharadas de miel pura
Salteado de puerro y mango
  • 1 mango maduro (aprox. 500-550 g)
  • 30 g de mantequilla
  • 100 g de puerro (parte blanca) en rodajas finas (aprox. 2 mm)
Salsa de mango
  • 300 g de caldo de pollo
  • 20 g de vinagre de manzana
  • 20 g de salsa de soja
  • 1 chorrito de aceite de oliva
  • perejil fresco picado

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 269 kcal / 1128 kJ
Białko 28.2 g
Tłuszcz 9.8 g
Węglowodany 17.2 g
Błonnik 2.6 g
Tłuszcz nasycony 4.5 g
Sód 450.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...