
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Brokkoli og poteter
- 600 g brokkoli, delt i buketter
- 700 g vann
- ½ ts salt
- 500 g poteter, delt i biter (3-4 cm)
Ostesaus
- 100 g blåmuggost, delt i biter
- 20 g hvetemel
- 50 g smør
- 80 g fløte
- ¼ teskje hvit pepper
- 1 klype muskatnøtt, malt
- Wartości odżywcze
- na 1 porsjon
- Kalorie
- 1753 kJ / 418 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 6.4 g