Indisk grønnsakscurry

Indisk grønnsakscurry

5.0 1 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porsjoner

Składniki

  • korianderfrø
    ½ ts
  • spisskummenfrø
    ½ ts
  • kardemommefrø
    ½ ts
  • sennepsfrø
    ½ ts
  • løk delt i to
    100 g
  • hvitløksfedd
    2
  • ingefær, fersk delt i tynne skiver
    15 g
  • rød chili, fersk liten, uten frø, delt i biter
    1
  • olivenolje
    20 g
  • gurkemeie, malt
    1 ts
  • kokosmelk
    400 g
  • vann
    100 g
  • grønnsaksbuljong terning (til 0.5 l)
    1
    1 toppet ts grønnsaksfond
  • salt
    2 ts
  • poteter, koke skrellet, delt i biter (2-3 cm)
    600 g
  • gulrøtter delt i skiver (1 cm)
    150 g
  • blomkål delt i buketter
    150 g
  • squash delt i skiver (1 cm)
    150 g
  • grønne erter, frosne
    100 g
  • koriander, fersk kun blader
    2 kvister

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porsjon

Białko 9 g
Kalorie 1642 kJ / 395 kcal
Tłuszcz 23 g
Błonnik 6.8 g
Węglowodany 36 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie