Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Almíbar
- 150 g de azúcar
- 40 g de agua
- 8 - 10 tiras de piel de lima (solo la parte verde)
- 75 g de zumo de lima
- 5 - 6 ramitas de menta fresca
- 75 g de ron
Bizcochos
- 6 huevos
- 250 g de azúcar moreno
- 110 g de mantequilla (Lurpak®) a temperatura ambiente, en trozos
- 1 cucharadita de vainilla líquida
- 250 g de harina de repostería
- 1 cucharadita de levadura química en polvo
Cobertura
- 50 g de azúcar
- 8 - 10 tiras de piel de lima (solo la parte verde)
- 20 g de zumo de lima
- 600 g de nata (35% de grasa) bien fría
Montaje
- 1 lima cortada en rodajas finas (para decorar) (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2143 kJ / 513 kcal
- Białko
- 7.07 g
- Węglowodany
- 54.79 g
- Tłuszcz
- 28.14 g
- Błonnik
- 0.73 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bizcocho triple de chocolate
2 godz. 20 min
Tarta Bellini
24h
Tarta de limón y merengue
2 godz. 10 min
Red velvet cake
5h
Charlota de mango con bizcocho al cacao
6h 15min
Tarta de cappuccino
2h
Tarta de chocolate con toffee salado
2h 40min
Tarta mousse de piña
6 Std. 30 Min
Tarta de cumpleaños de chocolate, vainilla y queso
6h
Chocolate dripping cake (Tarta de goteo)
5h
Red velvet cupcakes
1h
Tarta con bizcocho de cerveza negra
3h 30min