Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Almíbar
- 150 g de azúcar
- 40 g de agua
- 8 - 10 tiras de piel de lima (solo la parte verde)
- 75 g de zumo de lima
- 5 - 6 ramitas de menta fresca
- 75 g de ron
Bizcochos
- 6 huevos
- 250 g de azúcar moreno
- 110 g de mantequilla (Lurpak®) a temperatura ambiente, en trozos
- 1 cucharadita de vainilla líquida
- 250 g de harina de repostería
- 1 cucharadita de levadura química en polvo
Cobertura
- 50 g de azúcar
- 8 - 10 tiras de piel de lima (solo la parte verde)
- 20 g de zumo de lima
- 600 g de nata (35% de grasa) bien fría
Montaje
- 1 lima cortada en rodajas finas (para decorar) (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2143 kJ / 513 kcal
- Białko
- 7.07 g
- Węglowodany
- 54.79 g
- Tłuszcz
- 28.14 g
- Błonnik
- 0.73 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Macarons
2 Std. 30 Min
Bizcocho triple de chocolate
2 godz. 20 min
Frosting de chocolate y queso cremoso
10 min
Tarta mousse petit regaliz
2 Std. 30 Min
Red velvet cake
5hod.
Tarta fondant
5h 30min
Tarta de limón y merengue
2h 10 min
Tarta rosquilla gigante (doughnut)
3h 30 phút
Minicupcakes de chocolate y mascarpone
1h 10 min
Chocolate dripping cake (Tarta de goteo)
5hod.
Frosting de mascarpone y cacao
10 min
Tarta de chocolate con toffee salado
2h 40min