Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de harina de repostería
- 1 pellizco de sal
- 200 g de cerveza
- 10 g de azúcar (y un poco más para espolvorear)
- 20 g de aceite de oliva
- 1 huevo
- 4 manzanas (reineta o golden)
- 1 limón (partido por la mitad)
- 500 g de aceite para freír
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 352 kJ / 84 kcal
- Białko
- 0.85 g
- Węglowodany
- 5.71 g
- Tłuszcz
- 6.39 g
- Błonnik
- 0.43 g
Alternatywne przepisy
Pastel francés con fresas (millasson)
1 godz. 10 min
Bizcocho invertido con ciruelas rojas
1h
Panecillos de San Ignacio
25h
Bizcocho de manzana
1h
Fritos de manzana (HESTAN CUE)
35 min
Buñuelos de manzana
30 min
Tarta de cerezas
2h
Trifle de fresas con mascarpone
3sa 20 dk
Tarta de manzana y flan
3sa 20 dk
Pudin diplomático
1h 40min
Tatin de pera
45 min
Bizcochos borrachos
1h 5min