Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g d'eau
- 200 g de miel de châtaignier
- 10 g d'épices à pain d'épices
- 1 écorce d'orange bio
- 250 g de farine de blé complet
- 1 pincée de sel
- 1 c. à café de bicarbonate de sodium
- 40 g de cassonade
- 1 sachet de sucre vanillé
- 2 c. à café de levure chimique (1 sachet)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1406 kJ / 336 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 77 g
- Tłuszcz
- 0 g
Alternatywne przepisy
Gâteau façon panettone
3 Std.
Brioche des Rois aux orangettes
2 godz. 20 min
Cookies aux fruits secs
45min
Pain d'épices
3 Std.
Pain d'épices de Noël (Pologne)
1 Std. 25 Min
Madeleines au miel et fleur d'oranger
6 godz. 25 min
Etoiles sablées aux fruits secs
2 Std. 30 Min
Flan à la farine de châtaigne
12 godz. 50 min
Briochettes en éventail
3h 35min
Pain d'épices aux fruits secs
1 godz. 15 min
Biscuits de Noël aux épices et au miel
2h 35min
Pain d'épices
1 godz. 15 min