Goulasch de bœuf traditionnel autrichien

Goulasch de bœuf traditionnel autrichien

4.6 176 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz.
4 portions

Składniki

  • 600 g de viande de bœuf à ragoût, coupé en morceaux (3 cm)
  • 1 c. à soupe de moutarde à l'estragon
    1 c. à soupe de moutarde anglaise
  • 350 g d'oignons coupés en 8-10 quartiers
  • 30 g de beurre clarifié
  • 20 g de concentré de tomate
  • 1 - 2 gousses d'ail coupées en deux
  • 3 - 3 ½ c. à café de paprika doux en poudre
  • 1 - 1 ¼ c. à café de sel
  • ½ c. à café de poivre noir moulu
  • ¼ - ½ c. à café de poivre de Cayenne moulu
    ¼ - ½ c. à café de paprika fort en poudre
  • 1 c. à café de marjolaine déshydratée
  • 200 g de fond de bœuf
    200 g de bouillon de bœuf
  • 50 g de vin rouge (opcjonalnie)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 32 g
Kalorie 1483 kJ / 354 kcal
Tłuszcz 21 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 11 g
Węglowodany 7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...