Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g d'eau
- 1 sachet de levure boulangère sèche
- 250 g de farine de blé semi-complet ou blanche, et un peu pour fariner
- ½ c. à café de sel
- 125 g de lardons allumettes
- 1 c. à soupe d'herbes de Provence déshydratées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 510 kJ / 122 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 3 g
Alternatywne przepisy
Sacristains aux olives et au romarin
1sa 20 dk
Miniscones au chorizo et au brebis basque
30 dk
Cookies aux olives et au chèvre
30 dk
Minichoux au chèvre et au basilic
55 dk
Madeleines jambon-comté
1h 35 min
Minitartelettes fines tomates et comté
1 Std. 15 Min
Gressins à la fleur de sel, bacon et thym
1 Std. 45 Min
Crapiauds aux lardons et à La Vache qui rit®
40 dk
Ficelles apéro (Plaisir)
1 Std. 15 Min
Minicakes au fromage et aux lardons
40 dk
Cookies jambon, parmesan et origan
45 Min
Ficelle apéro aux lardons et au comté
3 Std. 45 Min