Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g d'eau
- 1 sachet de levure boulangère sèche
- 250 g de farine de blé semi-complet ou blanche, et un peu pour fariner
- ½ c. à café de sel
- 125 g de lardons allumettes
- 1 c. à soupe d'herbes de Provence déshydratées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 510 kJ / 122 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 3 g
Alternatywne przepisy
Minitartelettes fines tomates et comté
1h 15min
Miniscones au chorizo et au brebis basque
30 min
Nœuds à l'ail et au persil
4h 25min
Sacristains aux olives et au romarin
1 godz. 20 min
Gressins à la fleur de sel, bacon et thym
1 godz. 45 min
Ficelles apéro (Plaisir)
1h 15min
Tartinade de tomates séchées
10min
Préfou au beurre aillé
3h
Minicakes au fromage et aux lardons
40 min
Ficelle apéro aux lardons et au comté
3h 45min
Cookies jambon, parmesan et origan
45 min
Madeleines jambon-comté
1h 35 min.