
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 480 g cukru
- 300 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 240 g masła, pokrojonego na kawałki
- 6 jajek
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1459.8 kJ / 348.5 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 41.7 g
- Tłuszcz
- 18.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.2 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 37.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Krem cytrynowy (lemon curd) – 650 g
20min
Krem karmelowy (dulce de leche)
1h 15min
Płynny budyń – 1200 ml
15min
Krem angielski (Crème anglaise)
2 godz. 25 min
Ptysie z konfiturą figową, lemon curd i kremem waniliowym
8 godz.
Sos karmelowy
1 godz. 30 min
Krem budyniowy (crème pâtissiére)
15min
Tort czekoladowy z polewą lustrzaną (mirror glaze)
7 godz. 55 min
Lody z solonym karmelem
14h
Walentynkowa Pavlova
5 godz.
Bezy klasyczne
3h 15min
Panna cotta
3h 15min