
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 480 g cukru
- 300 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 240 g masła, pokrojonego na kawałki
- 6 jajek
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1459.8 kJ / 348.5 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 41.7 g
- Tłuszcz
- 18.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.2 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 37.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Krem budyniowy (crème pâtissiére)
15 min
Kawowy sos karmelowy
45 min
Marynowany ser typu feta
170 godz.
Tarta cytrynowa z bezą
2 godz. 30 min
Sos karmelowy
1 godz. 30 min
Ciasto ptysiowe
2 godz.
Krem cytrynowy (lemon curd) – 650 g
20 min
Ptysie z kruszonką, nadzieniem malinowym i kremem z białej czekolady
6 godz. 10 min
Bezy cynamonowe z karmelizowanymi śliwkami
2 godz. 40 min
Crème pâtissière
2 godz. 35 min
Krem z owoców leśnych (berry curd) – 350 g
20 min
Ptysie z konfiturą figową, lemon curd i kremem waniliowym
8 godz.