Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ganache (dzień wcześniej)
- zimna woda, do namoczenia żelatyny
-
2
listki żelatyny (1,9 g każdy)
lub 2 łyżeczki żelatyny w proszku, rozpuszczonej w 50 g wody - 75 g białej czekolady, pokrojonej na kawałki
- 375 g śmietany, min. 30% tłuszczu
Tort z niespodzianką
- 75 g masła, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
- 150 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia formy
- 6 jajek
- 225 g cukru
- 165 g serka kremowego, podzielonego na kawałki
- 150 g migdałów, mielonych (patrz wskazówka)
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 190 g draży czekoladowych
- posypka cukrowa, kolorowa, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcja
- Kalorie
- 3197 kJ / 751 kcal
- Białko
- 15.9 g
- Węglowodany
- 66.9 g
- Tłuszcz
- 47.9 g
- Błonnik
- 3.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Domek z piernika
5 godz. 30 min
Laski św. Mikołaja
3h 20min
Domowe lizaki
40 min
Tort tęczowy z lizakami
6h
Hot dogi pieski
40 min
Żelki domowe
3 Std. 10 Min
Amerykańskie pączki "donuts"
2h 45min
Ciastka „kwiatki” na patyku
2h 5min
Kolorowe lody na patyku
5 godz. 30 min
Trufle nietoperze z dynią
2h 30min
Czekoladowa gąsienica
3 godz. 15 min
Owocowe lody na patyku
5hod. 50min