Urządzenia i Akcesoria
Tort z niespodzianką
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 12 godz.
8 porcji
Składniki
Ganache (dzień wcześniej)
-
zimna woda do namoczenia żelatyny
-
2 łyżeczki żelatyny w proszku, rozpuszczonej w 50 g wody2 listki żelatyny (1,9 g każdy)
-
75 g białej czekolady pokrojonej na kawałki
-
375 g śmietany, min. 30% tłuszczu
Tort z niespodzianką
-
75 g masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
-
150 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia formy
-
6 jajek
-
225 g cukru
-
165 g serka kremowego podzielonego na kawałki
-
150 g migdałów, mielonych (patrz wskazówka)
-
2 łyżeczki proszku do pieczenia
-
190 g draży czekoladowych
-
posypka cukrowa, kolorowa do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcja
Białko
15.9 g
Kalorie
3197 kJ /
751 kcal
Tłuszcz
47.9 g
Błonnik
3.8 g
Węglowodany
66.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DZIEŃ DZIECKA
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Halloweenowe kapelusze czarownic
4 godz. 45 min
Wystrzałowe szaszłyki owocowe
30 min
Trufle nietoperze z dynią
2 godz. 30 min
Owocowe lody na patyku
5 godz. 50 min
Czekoladki z orzechami
1 godz. 30 min
Domowe lizaki
40 min
Dżdżownice w czekoladowej ziemi
2 godz. 20 min
Czekoladowa gąsienica
3 godz. 15 min
Banany w czekoladzie
1 godz.
Tort tęczowy z lizakami
6 godz.
Domek z piernika
5 godz. 30 min
Hot dogi pieski
40 min