Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Zwiebel, halbiert
- 50 g Butter, in Stücken
- 35 g Mehl
- 400 g Wasser
-
1 ½
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 150 g Crème fraîche
- 40 g Dijon-Senf
- 35 g körniger Senf
- ¼ TL Pfeffer, gemischt, frisch gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 719 kJ / 172 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sauce Béarnaise
20min
Sauce Béarnaise
40 min
Seelachs mit Dijon-Senfsauce und Currycroûtons
35 min
Spargel mit Kartoffeln und Sauce Hollandaise
45min
Salatsauce Sylter Art
48h
Spargelsuppe aus Spargelschalen
40 min
Spargel und Kartoffeln mit Sauce Hollandaise
50min
Beurre blanc - helle Buttersauce
20min
Grünkohl mit Eiern und Senfsauce
1 Std.
Beurre Blanc (Butter-Weißwein-Sauce) zu Fisch
35 min
Schnelle Sauce Hollandaise
10min
Saure-Sahne-Vinaigrette
10min