Urządzenia i Akcesoria
Schmorgurken
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 Portionen
Składniki
-
Butter20 g
-
Zwiebeln halbiert, in Ringen (ca. 120 g)2
-
Schinkenspeckwürfel70 g
-
Gurken geschält, entkernt, in Scheiben (1 cm)700 g
-
Zucker1 Prise
-
Salz¼ TL
-
Pfeffer¼ TL
-
Kräuteressig15 g
-
Dill1 TL
-
Estragon½ TL
-
Speisestärke1 ½ TL
-
Dill zum Garnieren
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
6 g
Kalorie
454 kJ /
108 kcal
Tłuszcz
6 g
Błonnik
1.8 g
Węglowodany
7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Ostalgie
5 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Grünkohl mit Eiern und Senfsauce
1h
Tote Oma
50min
Schmorgurken mit Hack nach Omas Art
45min
Dillkartoffeln mit „Omas Schmunzelsauce“
1h
Senfeier mit Kartoffeln
1h
Senf-Kräuter-Eier mit Kartoffeln
1h
Weißkohl-Kartoffel-Eintopf mit Kümmel
45min
Königsberger Eintopf
45min
Senfeier
1h 5min
Winter-Weißkohlsuppe mit Bratwurstklößchen
1h
DDR - Soljanka
1h
Rosenkohleintopf mit Kasseler
50min