Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g Butter
- 2 Zwiebeln halbiert, in Ringen (ca. 120 g)
- 70 g Schinkenspeckwürfel
- 700 g Gurken, geschält, entkernt, in Scheiben (1 cm)
- 1 Prise Zucker
- ¼ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 15 g Kräuteressig
- 1 TL Dill
- ½ TL Estragon
- 1 ½ TL Speisestärke
- Dill zum Garnieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 454 kJ / 108 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Königsberger Klopse mit Kartoffeln
45min
Dillkartoffeln mit „Omas Schmunzelsauce“
1 godz.
Weißkohl-Kartoffel-Eintopf mit Kümmel
45min
Steckrübeneintopf mit Wiener Würstchen
45min
Steckrüben mit Kartoffeln
40min
Tote Oma
50 min
Senfeier mit Kartoffeln
1 godz.
Senf-Kräuter-Eier mit Kartoffeln
1 godz.
Schmorgurken mit Hack nach Omas Art
45min
Würzfleisch (Ragout fin)
1 godz.
Senfeier
1 godz. 5 min
DDR - Soljanka
1 godz.