Urządzenia i Akcesoria
Schmorgurken
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 Portionen
Składniki
-
Butter20 g
-
Zwiebeln halbiert, in Ringen (ca. 120 g)2
-
Schinkenspeckwürfel70 g
-
Gurken geschält, entkernt, in Scheiben (1 cm)700 g
-
Zucker1 Prise
-
Salz¼ TL
-
Pfeffer¼ TL
-
Kräuteressig15 g
-
Dill1 TL
-
Estragon½ TL
-
Speisestärke1 ½ TL
-
Dill zum Garnieren
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
6 g
Kalorie
454 kJ /
108 kcal
Tłuszcz
6 g
Błonnik
1.8 g
Węglowodany
7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Ostalgie
5 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Möhren-Senfgurken-Ragout
45 min
Tote Oma
50 min
Steckrübeneintopf mit Wiener Würstchen
45 min
Dillkartoffeln mit „Omas Schmunzelsauce“
1 godz.
Senfeier mit Kartoffeln
1 godz.
Senfeier
1 godz. 5 min
Senf-Kräuter-Eier mit Kartoffeln
1 godz.
Weißkohl-Kartoffel-Eintopf mit Kümmel
45 min
Schmorgurken mit Hack nach Omas Art
45 min
Würzfleisch (Ragout fin)
1 godz.
Grünkohl mit Eiern und Senfsauce
1 godz.
DDR - Soljanka
1 godz.