Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g Äpfel (z. B. Boskop), in Stücken
- 1000 g Rotkohl, in Stücken
- 2 Zwiebeln (120 g), halbiert
-
60
g Schmalz
lub 60 g Butter - 2 Lorbeerblätter, getrocknet oder frisch
- 60 g Rotweinessig
- 60 g Zucker
- 1 TL Salz
- 2 Prisen Piment
- 300 g Wasser
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l), zerkrümelt - 200 g Rotwein
- 4 Wacholderbeeren
- 4 EL rotes Johannisbeergelee
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 1963 kJ / 235 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 8.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Johannisbeer-Ketchup
1h 30min
Coleslaw
10 dk
Möhrensalat
10 dk
Osteuropäischer Brunch
1h 30min
Apfelrotkohl
1sa 10 dk
Eingelegte Gurkenscheiben
2 Std.
Basis-Gewürz
5min
Lammhüfte mit Speckbohnen und Kartoffelpüree
1h 30min
Vanillepudding im Thermomix Friend
15 min
Waldfrucht-Gelee
35 min
Rheinischer Sauerbraten
51h
Apfelrotkohl aus dem Glas
1h 20min