![Pellkartoffeln mit Pilz-Quark Pellkartoffeln mit Pilz-Quark](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/BAF72E6E-B0CC-4CF8-B810-5E3FEE3408C5/Derivates/95d6af34-35cb-48de-b464-d3e144eaae93.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g Wasser
- 1200 g Kartoffeln, festkochend
- 1 Bund Petersilie, abgezupft
- 50 g getrocknete Tomaten, in Öl, abgetropft, geviertelt
- 100 g Pilz-Pesto (siehe Tipp)
- 250 g Magerquark
- 200 g Schmand
- 2 Prisen Salz
- 3 Prisen Pfeffer
- 2 EL Rapsöl
- 1 Kresse-Beet, abgeschnitten
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2188 kJ / 521 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 29 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pellkartoffeln mit zweierlei Dips
50 Min
Pellkartoffeln mit Mojo-Quark
50 Min
Pellkartoffeln (im Varoma)
40min
Pellkartoffeln mit Dip oder Pesto
50 Min
Würzige Möhren-Tomaten-Sauce
30min
Maispoularde mit Cherry-Tomaten
1h 15min
Kartoffelpüree
40min
Kartoffeln für viele
35min
Quarkmousse mit Früchten der Saison
2h 20min
Kartoffel-Porree-Salat
5 Std. 30 Min
Brokkoli mit gehobelten Mandeln
15min
Pellkartoffeln mit Ricotta-Avocado-Dip
50 Min