Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g Dill, abgezupft
- 20 g Petersilie, abgezupft
- 1 Kresse-Beet, abgeschnitten
- 20 g Schnittlauch, in feinen Röllchen
- 1 geh. TL Dijon-Senf
-
1
gestr. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub ½ Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 40 g Wasser
- 1 geh. TL Zucker
- 2 Prisen Salz
- 35 g Weißweinessig
- 120 g Öl
- Wartości odżywcze
- na 1 Flasche
- Kalorie
- 5044 kJ / 1206 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 131 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 417 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kräuter-Vinaigrette
15 min
Warmer Speck-Kartoffelsalat
1h 15 min.
Möhrensalat
10 min.
Bunter Salat mit Miso-Tahin-Dressing
40 min.
Möhrensalat
10 min.
Wein-Senf-Dressing (Vorratsgröße)
40 min.
Möhren-Joghurt-Salat
5 Min
Sansibar-Hausdressing für grüne und bunte Salate
10 min.
Zwiebel-Vinaigrette für Artischocken
5 Min
Senf-Joghurt-Dressing
10 min.
Thymian-Honig-Dressing
5 Min
Salatsauce für Blattsalate
10 min.