Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Rote Bete
- 1 rote Zwiebel, halbiert
- 30 g Apfelessig
- ¼ TL Salz
- 4 Prisen Pfeffer
- 2 Prisen Zucker
- 40 g Wasser
- 50 g Olivenöl
- 400 g Rote Bete, gegart, aus dem Kühlregal, in dünnen Scheiben
Remoulade
- 10 Stängel Dill, abgezupft
- 40 g Gewürzgurken
- 1 Apfel, klein, geviertelt
- 60 g Salatcreme
- 300 g Sahnejoghurt
- ½ TL Salz
- 4 Prisen Pfeffer
- 2 Prisen Zucker
Fisch
- 100 g Brötchen vom Vortag
- ½ TL italienische Kräuter, getrocknet
- ¾ TL Salz
- ¼ TL Paprika edelsüß
- 30 g Mehl
- 2 Eier (Kl. M)
- 2 EL Milch
- 4 Prisen Pfeffer
- 8 Seelachsfilets, küchenfertig (à ca. 80 g)
- 50 g Öl
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2961 kJ / 707 kcal
- Białko
- 41 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 39 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kartoffelklöße
25h
Frikadellen-Grundrezept mit Senf-Dip
35min
Remoulade
10 Min
Seelachs mit Dijon-Senfsauce und Currycroûtons
35min
Matjes mit Radieschensalat
50 Min
Matjes mit Radieschen-Apfel-Salat
40min
Kräuterquark
10 Min
Heringsstipp mit Drillingen
1 Std.
Weiße Grundsauce - helle Basissauce mit weißem Gemüse
40min
Glückstädter Matjestopf
3 Std. 30 Min
Roastbeef mit Rösti und Tatarensauce
40min
Senf-Joghurt-Dressing
10 Min