Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Schalotten
- 50 g Fenchel, in Stücken
- 50 g Knollensellerie, in Stücken
- 1 Knoblauchzehe
- 100 g Butter, in Stücken
- 20 g Pernod
- 100 g Weißwein
- 400 g Fischfond
- 100 g Crème fraîche
- 1 TL Salz
- ¼ TL weißer Pfeffer, gemahlen
- 30 g Speisestärke
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1879 kJ / 449 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 30 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hummer Thermidore
35min
Tintenfischringe aglio e olio
1h 20min
Bouillabaisse
1h
Ossobuco
3 Std. 40 Min
Meeresfrüchte mit Weinschaumsauce
30min
Beurre blanc - helle Buttersauce
20min
Zweierlei vom Lamm mit Möhren-Ingwer-Püree und Rotwein-Jus
5h 15min
Safran-Butter-Sauce zu Fisch
20min
Seezungenfilets mit Weißwein-Champignon-Sauce
40min
Zwiebel-Vinaigrette für Artischocken
5 Min
Schnelle Sauce Hollandaise
10min
Schwarze Spaghetti mit Parmesan-Sauce und Garnelen
45min