Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g kaszy orkiszowej pęczak
- 450 g wody
- ½ łyżeczki soli
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 971.3 kJ / 232 kcal
- Białko
- 11.3 g
- Węglowodany
- 40.3 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 40.3 g
- Sód
- 0.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gotowanie kaszy bulgur
25 min
Gotowanie kaszy jęczmiennej
20 min
Gotowanie kaszy gryczanej
25 min
Gotowanie kaszy jaglanej
20 min
Gotowanie kaszy jęczmiennej pęczak
35 min
Gotowanie 300 g kaszy bulgur
35 min
Gotowanie 300 g kaszy orkiszowej pęczak
35 min
Gotowanie 400 g kaszy bulgur
35 min
Gotowanie 500 g kaszy orkiszowej pęczak
35 min
Gotowanie 200 g kaszy bulgur
35 min
Gotowanie 300 g kaszy jaglanej
45 min
Gotowanie 400 g ryżu brązowego, długoziarnistego
55 Min