Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pâte
- 1 citron, les zestes uniquement
- 50 g de sucre
- 50 g de zeste de citron confit
- 20 g de sucre vanillé, fait maison
- 120 g de beurre, froid, en cubes
- 1 jaune d'oeuf, d'un oeuf moyen
- 200 g de farine de blé, et plus pour parsemer
Assemblage
- ½ citron, les zestes uniquement
- 120 g de sucre
- 1 blanc d'oeuf, d'un oeuf moyen
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau/part
- Kalorie
- 274 kJ / 66 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cheesecake (sans cuisson)
5h 30min
Fraises sous-vide avec mousse au chocolat blanc
2h
Casserole d'asperges
1h 30min
Biscuits au nougat
2h 30min
Toffees au caramel
2h
Biscuits au beurre
50min
Risotto
30 min
Mousse au chocolat glacée
Keine Bewertungen
Délice citronné
50min
Tourte au poulet et à la poire
2 Std. 40 Min
Tranche de caramel salé
2 Std. 40 Min
Gâteau au chocolat et au caramel
2h