Wersje kompatybilne
Garbanzos thai con gambas, leche de coco y lemon grass
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de caldo de pescado
- 150 g de leche de coco
-
1
tallo de lemon grass fresco en rodajas
lub 1 - 2 cucharaditas de pasta de lemon grass - 400 g de garbanzos cocidos (en conserva) lavados y escurridos
- 300 g de gambas crudas peladas
- 2 pellizcos de sal
- 2 pellizcos de cayena molida
- 1 cucharada de cilantro fresco picado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1193 kJ / 285 kcal
- Białko
- 23.3 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 12.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.4 g
- Błonnik
- 11.1 g
- Sód
- 628.9 mg
Alternatywne przepisy
Curry de garbanzos y verduras
25min
Dhal de lentejas rojas (Dhaba dhal) - India
35min
Sopa asiática de champiñones al curry (sin gluten)
25min
Pollo al curry de coco con arroz
45min
Salmón tikka con arroz basmati - India
25min
Curry de lentejas con pollo
30min
Pollo thai con cacahuetes y arroz con coco (Tailandia)
45min
Curry verde thai vegetariano y arroz al horno con lemon grass
1h 20min
Sopa picante de coco y langostinos
30min
Lentejas al curry con pollo y manzana
40min
Curry de garbanzos rogan josh - India
25min
Curry de gambas
30min