Wersje kompatybilne
Crema de apio nabo con perlas de plancton y erizos
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Erizos (oricios)
-
6
erizos de mar frescos
lub 1 lata pequeña de caviar de oricios
Perlas con plancton
- 350 g de caldo de pescado
- 30 g de perlas de sagú (perlas de tapioca)
- ½ - 1 cucharadita de plancton
- 5 - 10 g de aceite de oliva
Crema de apio nabo
- 150 g de puerro en rodajas
- 40 g de aceite de oliva
- 600 g de apio nabo cortado en dados de 2 cm
- 700 g de agua
- 1 cucharadita de sal
- 2 pellizcos de pimienta blanca molida
Montaje y presentación
- 1 pellizco de sal en escamas
- 5 - 10 g de aceite de oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 567 kJ / 135 kcal
- Białko
- 3.7 g
- Węglowodany
- 7.2 g
- Tłuszcz
- 10.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 398.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema de calabaza con curry
35p
Crema de calabaza y coliflor al tomillo
45 min
Crema de apio
40 min
Crema de espárragos verdes con pistachos
30 min.
Puré de coliflor
40 min
Vichyssoise de coliflor con mejillones al vapor
25 min.
Crema de apionabo y manzana con mejillón en escabeche
45 min
Sopa de manzana y apio
45 min
Crema de coliflor y garbanzos
40 min
Sopa de endibia y manzana con brocheta de tofu
30 min.
Calabacines dorados con salsa romesco (HESTAN CUE)
40 min
Crema de pepino y aguacate
5 min.