Älpler-Gratin

Älpler-Gratin

4.2 159 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 Portionen

Składniki

Pasta und Schinken-Gemüse-Mischung
  • Butter zum Einfetten
    1 TL
  • Emmentaler in Stücken (2 cm)
    200 g
  • Gruyère in Stücken (2 cm)
    100 g
  • Weisskabis in Stücken (3 cm)
    250 g
  • Hinterschinken in Tranchen, halbiert
    200 g
  • Wasser
    1200 g
  • Pasta getrocknet, z. B. Älplermagronen (Kochzeit 5 Minuten)
    300 g
  • Kartoffeln, festkochend geschält, in Würfeln (1 cm)
    200 g
  • Salz
    1 ½ TL
  • Schnittlauch (ca. 10 g), fein geschnitten
    ½ Bund
Guss
  • Eier frisch
    2
  • Vollrahm
    200 g
  • Muskatnuss, gemahlen
    ¼ TL
  • Cayennepfeffer, gemahlen
    ¼ TL
  • Salz
    ¼ TL

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 47.7 g
Kalorie 3781 kJ / 905 kcal
Tłuszcz 49 g
Węglowodany 65 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...