Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Les biscuits
- 125 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 125 g de farine de blé complet
- 125 g de beurre, coupé en morceaux
- 70 g de sucre glace maison
- 1 sachet de sucre vanillé
- 1 œuf
Le glaçage
- 200 g de sucre glace maison
- 15 g de jus de citron fraîchement pressé
- 1 pointe de couteau de colorant alimentaire bleu
- 1 pointe de couteau de colorant alimentaire rouge
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 513.9 kJ / 122.4 kcal
- Białko
- 1.5 g
- Węglowodany
- 18.8 g
- Tłuszcz
- 4.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.8 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 40.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Biscuits spirales chocolat-vanille
1h 30min
Biscuits fourrés type Oréo®
1h 15 min
Gâteau licorne
3h
Gourmandises aux fraises
35 Min
Biscuits "Monsieur Moustache"
1h 30min
Glaçage royal (Glace royale)
5 min
Comme un biscuit BN®
1h 30min
Mikados multicolores
1h 45min
Muffins au chocolat
35 Min
Gâteau piñata surprise au chocolat
3h
Marbré express au chocolat
45min
Gâteau chocolat et dragées chocolat
40min