Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de chocolat blanc, détaillé en morceaux
- 150 g de cookies aux pépites de chocolat, détaillés en morceaux
- 300 g de lait
- 200 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 1 gousse de vanille, fendue dans la longueur
- 50 g de sucre en poudre
- 20 g de miel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1643.8 kJ / 393.7 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 39.7 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Sorbet chocolat
12 Std.
Pâte à tartiner chocolat-noisette
2 godz.
Yaourt glacé façon stracciatella
6 godz. 10 min
Sorbet Tagada
12hod. 25min
Glace à la brioche
5 Std.
Glace caramel au beurre salé
12 Std.
Glace à la fraise et au yaourt
4h 20min
Glace chocolat-cannelle
12 Std.
Pâte à tartiner express
15 Min
Glace stracciatella
12 Std.
Glace au chocolat
12 Std.
Glace menthe-chocolat
12 Std.