
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Zwiebeln halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 150 g Schinkenspeck, gewürfelt
- 30 g Öl
- 250 g Weizenkörner vorgegart (z.B. von Ebly)
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 350 g Wasser
- 100 g Sahne
- 2 Prisen Pfeffer
- 400 g Champignons oder andere Pilze, in Scheiben
- 1 EL Petersilie gehackt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 621 kcal / 2599 kJ
- Białko
- 15 g
- Tłuszcz
- 41 g
- Węglowodany
- 48 g
- Błonnik
- 6.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Möhren-Weizen mit Champignon-Omelette
25 min
Bohnen-Weizen-Eintopf
45 min
Currybohnen mit Reis
40 min
Pasta mit Kichererbsen
35 min
Graupen-Risotto mit Paprika
45 min
Graupen-Erbsen-Risotto
40 min
Ligurische Nudeln mal anders
45 min
Sonnenweizen-Spinat-Auflauf
1 godz.
Kichererbsen "Alentejo-Style"
40 min
Mediterranes Zartweizen-Risotto
30 min
Hirsotto mit Gemüse mexicana
40 min
Zartweizen Försterin
35 min