![Pilztopf mit Sonnenweizen Pilztopf mit Sonnenweizen](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/09430955-56BA-41F4-BE72-4CF71AB14620/Derivates/2F9CB8FB-A453-40B9-8CD4-12B7F9964BBF.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Zwiebeln, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 150 g Schinkenspeck, gewürfelt
- 30 g Öl
- 250 g Weizenkörner, vorgegart (z.B. von Ebly)
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 350 g Wasser
- 100 g Sahne
- 2 Prisen Pfeffer
- 400 g Champignons oder andere Pilze, in Scheiben
- 1 EL Petersilie, gehackt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2599 kJ / 621 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 41 g
- Błonnik
- 6.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Orecchiette im Kartoffel-Kresse-Fond
40min
Sonnenweizen-Spinat-Auflauf
1h
Pasta e Fagioli
35min
Bohnen Carbonara
25min
Graupen-Erbsen-Risotto
40min
Möhren-Weizen mit Champignon-Omelette
25min
Tagliatelle mit Bohnenpesto
35min
Bohnen-Weizen-Eintopf
45min
Zartweizen Försterin
35min
Ligurische Nudeln mal anders
45min
Mediterranes Zartweizen-Risotto
30min
Pilzragout mit Tomatenpesto und Mini-Kartoffelklößen
1 godz. 20 min