Urządzenia i Akcesoria
Spinatpfannkuchen vom Blech
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 Portionen
Składniki
-
Olivenöl60 g
-
Mehl130 g
-
Weinstein-Backpulver1 TL
-
Eier (Kl. M)4
-
Milch100 g
-
Salz¾ TL
-
Pfeffer2 Prisen
-
Muskat½ TL
-
Mineralwasser mit Kohlensäure80 g
-
Wasser, heiß750 g
-
Blattspinat, TK300 g
-
Zwiebel halbiert1
-
Chiliflocken½ TL
-
Ricotta glattgerührt200 g
-
Zitrone, unbehandelt (opcjonalnie) in dünnen Spalten½
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
16 g
Kalorie
1814 kJ /
432 kcal
Tłuszcz
27 g
Węglowodany
29 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ESSEN & TRINKEN 1/2019
43 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Spinat-Tomaten-Pfannkuchen vom Blech
50 min
Spinattorte
1 godz.
Paprika-Feta-Tarte
1 godz.
Bunte-Tomaten-Quiche
1 godz. 10 min
Paprika-Zucchini-Quiche
1 godz.
Möhrenquiche
1 godz. 30 min
Porree-Tarte mit Blauschimmelkäse
1 godz. 40 min
Möhren-Kräuter-Omelette
50 min
Spinatquiche mit Feta und Tomaten
1 godz. 45 min
Spinatcrumble mit Käsestreuseln
1 godz.
Herzhafter Blumenkohl-Kuchen
1 godz. 15 min
Porree-Feta-Tarte
2 godz.