![Spinatpfannkuchen vom Blech Spinatpfannkuchen vom Blech](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/92D0A246-D930-4D26-951A-7CADDAEEBFE0/Derivates/57bd9533-b076-4ff7-951e-7144d78dcff3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g Olivenöl
- 130 g Mehl
- 1 TL Weinstein-Backpulver
- 4 Eier (Kl. M)
- 100 g Milch
- ¾ TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- ½ TL Muskat
- 80 g Mineralwasser mit Kohlensäure
- 750 g Wasser, heiß
- 300 g Blattspinat, TK
- 1 Zwiebel, halbiert
- ½ TL Chiliflocken
- 200 g Ricotta, glattgerührt
- ½ Zitrone, unbehandelt, in dünnen Spalten
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1814 kJ / 432 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 27 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bunte-Tomaten-Quiche
1h 10min
Kartoffel-Flammkuchen
40 min
Süßkartoffelstrudel mit Spinat und Pinienkernen
1 godz. 40 min
Möhrenquiche
1 godz. 30 min
Kartoffel-Bohnen-Tortilla
40 min
Rote-Linsen-Gratin
1h 20min
Nudel-Tortilla
30min
Kartoffel-Spinat-Pizza
1 godz. 5 min
Spinat-Tomaten-Pfannkuchen vom Blech
50min
Gemüse-Reis-Auflauf
1h 20min
Paprika-Zucchini-Quiche
1h
Kartoffel-Zucchini-Tortilla
1h 10min