
Urządzenia i Akcesoria
Spinatpfannkuchen vom Blech
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 Portionen
Składniki
-
Olivenöl60 g
-
Mehl130 g
-
Weinstein-Backpulver1 TL
-
Eier (Kl. M)4
-
Milch100 g
-
Salz¾ TL
-
Pfeffer2 Prisen
-
Muskat½ TL
-
Mineralwasser mit Kohlensäure80 g
-
Wasser, heiß750 g
-
Blattspinat, TK300 g
-
Zwiebel halbiert1
-
Chiliflocken½ TL
-
Ricotta glattgerührt200 g
-
Zitrone, unbehandelt (opcjonalnie) in dünnen Spalten½
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
432 kcal /
1814 kJ
Białko
16 g
Tłuszcz
27 g
Węglowodany
29 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ESSEN & TRINKEN 1/2019
43 Przepisy
Niemcy
Niemcy