Spinatpfannkuchen vom Blech

Spinatpfannkuchen vom Blech

3.9 104 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 Portionen

Składniki

  • Olivenöl
    60 g
  • Mehl
    130 g
  • Weinstein-Backpulver
    1 TL
  • Eier (Kl. M)
    4
  • Milch
    100 g
  • Salz
    ¾ TL
  • Pfeffer
    2 Prisen
  • Muskat
    ½ TL
  • Mineralwasser mit Kohlensäure
    80 g
  • Wasser, heiß
    750 g
  • Blattspinat, TK
    300 g
  • Zwiebel halbiert
    1
  • Chiliflocken
    ½ TL
  • Ricotta glattgerührt
    200 g
  • Zitrone, unbehandelt (opcjonalnie) in dünnen Spalten
    ½

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 432 kcal / 1814 kJ
Białko 16 g
Tłuszcz 27 g
Węglowodany 29 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...