Schupfnudeln mit Feigen-Walnuss-Sauce

Schupfnudeln mit Feigen-Walnuss-Sauce

3.2 180 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 Portionen

Składniki

  • Parmesan in Stücken
    80 g
  • Feigen getrocknet
    130 g
  • Walnüsse, halbiert und etwas mehr zum Dekorieren
    150 g
  • Zwiebeln halbiert
    2
  • Knoblauchzehe
    1
  • Weißwein, trocken
    50 g
  • Wasser
    600 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Schupfnudeln aus dem Kühlregal
    1000 g
  • Crème fraîche
    200 g
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Paprika rosenscharf
    ½ TL
  • Worcester-Sauce
    10 g
  • Zitronensaft
    5 g
  • Schnittlauch in feinen Röllchen
    1 Bund

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 14 g
Kalorie 2056 kJ / 491 kcal
Tłuszcz 34 g
Błonnik 4.6 g
Węglowodany 31 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...