Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa de yogur
- 2 ramitas de menta fresca
- 4 ramitas de cilantro fresco
- ¼ de chile verde fresco (opcjonalnie)
- 70 g de tomate cortado en dados
- 2 yogures de soja
- 1 pellizco de sal
Pakora de berenjena
- 1 - 2 berenjenas con piel cortadas en rodajas finas (500 g)
- 3 cucharaditas de sal
- 200 g de garbanzos secos
- ½ cucharadita de bicarbonato
- ½ cucharadita de comino en grano
- ¼ cucharadita de chile seco desmenuzado
- 1 cucharadita de curry en polvo
- 300 g de agua
- 1 cucharada de zumo de limón
- 300 - 400 g de aceite para freír
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1204 kJ / 288 kcal
- Białko
- 8.7 g
- Węglowodany
- 21.9 g
- Tłuszcz
- 18.4 g
- Błonnik
- 7.1 g
Alternatywne przepisy
Curry de garbanzos (Chana masala)
20 Min
Hamburguesas de tofu y torta de verduras
1 Std. 30 Min
Hamburguesas de soja con pesto de menta fresca
30min
Falafel de garbanzos
13 godz.
Falafel
1 Std.
Curry verde con berenjenas
30min
Curry indio de verduras
40min
Garam masala - Subcontinente indio
5 Min
Samosas vegetarianas
1h 45min
Fritos de cebolla (Bhaji) - India
30min
Tacos de chile vegetarianos
30min
Crumble estilo indio
1 Std.