
Urządzenia i Akcesoria
Bułki pszenne
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 sztuk
Składniki
-
100 g ziaren pszenicy
-
400 g mąki pszennej
-
1 ½ łyżeczki soli
-
220 - 280 g wody ciepłej
-
40 g oleju
-
40 g świeżych drożdży pokruszonych
-
1 szczypta cukru
-
1 jajko roztrzepane, do posmarowania bułek
-
pestki dyni (opcjonalnie) ziarna słonecznika lub siemię lniane, do posypania
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
291.6 kcal /
1220.2 kJ
Białko
9.2 g
Tłuszcz
6.6 g
Węglowodany
49.6 g
Błonnik
4.3 g
Tłuszcz nasycony
0.7 g
Sód
448.7 mg