Urządzenia i Akcesoria
Jabłecznik
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 55 min
8 porcji
Składniki
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy130 g
-
jabłka, kwaśne bez gniazd nasiennych, pokrojone w ćwiartki (ok. 180 g każde)3 - 4
-
jajka3
-
cukru150 g
-
brandy (opcjonalnie)30 g
-
mąki pszennej200 g
-
proszku do pieczenia (15 g)1 łyżka
-
soli1 szczypta
-
cukier puder do posypania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
355.1 kcal /
1485.7 kJ
Białko
5.2 g
Tłuszcz
15.3 g
Węglowodany
48.9 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
9 g
Sód
183.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Ciasto ucierane z owocami
1 godz.
Ciasto bananowo-kakaowe z orzechami
1 godz. 10 min
Ciasto drożdżowe z kruszonką
1 godz. 30 min
Ciasto jogurtowe
1 godz. 40 min
Ciasto z jabłkami
1 godz. 20 min
Ciasto piaskowe z jabłkami
1 godz. 10 min
Maślankowiec ze śliwkami
1 godz. 15 min
Ciasto bananowe z czekoladą
1 godz. 35 min
Ciasto kakaowe z wiśniami
2 godz. 15 min
Ciasto pomarańczowe
45 min
Ciasto ananasowe
55 min
Ciasto cytrynowe
2 godz.