Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 130 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
- 3 - 4 jabłka, kwaśne, bez gniazd nasiennych, pokrojone w ćwiartki (ok. 180 g każde)
- 3 jajka
- 150 g cukru
- 30 g brandy (opcjonalnie)
- 200 g mąki pszennej
- 1 łyżka proszku do pieczenia (15 g)
- 1 szczypta soli
- cukier puder, do posypania
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1485.7 kJ / 355.1 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 48.9 g
- Tłuszcz
- 15.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 183.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ciasto jogurtowe
1h 40 min
Tarta jabłkowa
1óra
Ciasto bananowo-kakaowe z orzechami
1óra 10p
Ciasto bananowe z czekoladą
1h 35min
Ciasto pomarańczowe
45 min
Ciasto cytrynowe
2óra
Placek z jabłkami i owsianą kruszonką
1h 35min
Babka marmurkowa
2h 10 min
Ciasto drożdżowe z kruszonką
1h 30 min
Ciasto kakaowe z wiśniami
2 Std. 15 Min
Ciasto ucierane z owocami
1óra
Ciasto piaskowe z jabłkami
1óra 10p