Urządzenia i Akcesoria
Burrito
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 1 godz. 15 min
16 porcji
Składniki
Tortilla pszenna
-
500 g mąki
-
100 g smalcu
-
2 łyżeczki soli
Tortilla kukurydziana
-
300 g mąki kukurydzianej masa harina
-
1 łyżeczka soli
-
400 g wody , gorącej
Nadzienie i dodatki
Guacamole (cała porcja)
Kurczak z sosem „San Fernando” (połowa porcji bez ryżu)
-
200 g pomidorów
-
50 g cebuli
-
2 - 3 gałązki kolendry, świeżej bez łodyg
-
1 chili serrano lub inna papryczka chili (opcjonalnie)
-
250 g kwaśnej śmietany
-
200 g sera (np. cheddar), pokrojonego na kawałki
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
1546 kJ /
370 kcal
Białko
16 g
Węglowodany
25 g
Tłuszcz
22 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pieczona szynka (kulka)
50 godz.
Bigos podhalański
1 godz. 40 min
Soczysty filet z indyka na kanapki
16 godz.
Bigos staropolski
1 godz. 35 min
Bigos
1 godz. 30 min
Rolada z karkówki z grzybami
2 godz. 35 min
Pierś z kaczki z sosem z czerwonego wina, purée selerowo-kalafiorowe
1 godz. 50 min
Polędwiczki wieprzowe w papilotach z czosnkiem i porem
45 min
Kaczka z jabłkami, kluski ziemniaczane i surówka z kapusty ze śliwkami
2 godz. 50 min
Roladki schabowe w sosie własnym
1 godz. 30 min
Bułeczki bao z wieprzowiną w sosie BBQ
2 godz. 10 min
Rolada z boczku z daktylami na Varomie
2 godz. 30 min