Urządzenia i Akcesoria
Burrito
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 1 godz. 15 min
16 porcji
Składniki
Tortilla pszenna
-
500 g mąki
-
100 g smalcu
-
2 łyżeczki soli
Tortilla kukurydziana
-
300 g mąki kukurydzianej masa harina
-
1 łyżeczka soli
-
400 g wody , gorącej
Nadzienie i dodatki
Guacamole (cała porcja)
Kurczak z sosem „San Fernando” (połowa porcji bez ryżu)
-
200 g pomidorów
-
50 g cebuli
-
2 - 3 gałązki kolendry, świeżej bez łodyg
-
1 chili serrano lub inna papryczka chili (opcjonalnie)
-
250 g kwaśnej śmietany
-
200 g sera (np. cheddar), pokrojonego na kawałki
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
1546 kJ /
370 kcal
Białko
16 g
Węglowodany
25 g
Tłuszcz
22 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Świąteczna szynka peklowana
170 Std. 20 Min
Rolada z karkówki z grzybami
2 Std. 35 Min
Rolada z boczku z daktylami na Varomie
2 Std. 30 Min
Zapiekanka jaglana z kurczakiem i marchewką
1 Std.
Zupa Pho ze spiralizowaną rzodkwią (TM6, TM7)
50 Min
Ryż ze zrumienioną wołowiną i papryką
45 Min
Burgery z łódeczkami z batatów
1 Std. 40 Min
Ziemniaki z fasolką, szynką i sosem berneńskim
1 Std.
Polędwiczki wieprzowe w papilotach z czosnkiem i porem
45 Min
Satay z sosem orzechowym
1 Std. 55 Min
Makaron shirataki (konjac) z ricottą i indykiem
20 Min
Pieczona szynka (kulka)
50 Std.