Wersje kompatybilne
Crema parmentier al ajo con mejillones a la naranja
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 chalota
- 25 g de aceite de oliva virgen extra
- 1 tira de piel de naranja
- 100 g de mejillones cocidos al natural
- 8 dientes de ajo
- 150 g de patata en trozos
- 150 g de nata (35% de grasa)
- 400 g de agua
- 1 - 2 pellizcos de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 675 kJ / 161 kcal
- Białko
- 3.4 g
- Węglowodany
- 7.5 g
- Tłuszcz
- 13.2 g
- Błonnik
- 0.7 g
Alternatywne przepisy
Crema de puerros y pera con jamón
40 min
Crema de cangrejo
35min
Crema de pimientos rojos asados
30 min
Crema de cebolla con cerveza
1h 10min
Vichyssoise
2h 20min
Crema de champiñones
20 min
Gazpacho de espárragos blancos
1h 5min
Crema de espárragos y gambas
30 min
Crema de espárragos blancos
25min
Crema de calabaza con queso azul
30 min
Vichyssoise de espárragos
30 min
Crema de boletus
1 godz. 35 min