Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 gramů směsi sušeného ovoce, na kousky
- 115 gramů vody
- 120 gramů hnědého cukru
-
2
čajové lžičky brandy na pokapání
lub 115 gramů rumu - 125 gramů másla, na kousky, plus navíc na vymazání formy
- ½ čajové lžičky jedlé sody
- ½ čajové lžičky perníkového koření
- 1 vejce
- 250 gramů hladké mouky
- 1 čajová lžička kypřicího prášku do pečiva
- 1 špetka soli
- 70 gramů neloupaných mandlí a loupaných mandlí na ozdobu
- 2 čajová lžička brandy
- Wartości odżywcze
- na 1 kus
- Kalorie
- 1398 kJ / 334 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 13 g
Alternatywne przepisy
Bábovka s vaječným likérem
1h 10min
Vláčný kořeněný perník se zlatým sirupem
1h
Beránek z kynutého těsta
1h 30min
Cookies dort s krémem z arašídového másla
1h 15min
Masarykovo vánoční cukroví
3 Std.
Špaldový koláč s rebarborou a zázvorem
1h 20min
Celerový salát s rozinkami a vlašskými ořechy
1h 15min
Vídeňská kolečka
1h 15min
Mrkvové muffiny s vlašskými ořechy
45min
Ořechová bábovka
1h 10min
Prezidentská bábovka
1h 5min
Perník s povidly
55 dk