Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 gramů dýně hokkaido, na kousky, bez semínek
- 1 plátek čerstvého zázvoru (přibližně 2–3 mm)
- 400 gramů vody
- ¼ čajové lžičky soli
- 500 - 600 gramů jablečného džusu
- 20 - 40 gramů javorového sirupu, v závislosti na sladkosti jablečného džusu a osobní chuti
- 1 - 2 špetky mleté skořice
- 6 kroužků sušených jablek (křížal)
- Wartości odżywcze
- na 1 porci
- Kalorie
- 355 kJ / 85 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 0.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Máslo
5 Min
Miso marináda
10 Min
Houbové curry
50 Min
Veganský sýr na těstoviny – alternativa parmazánu
10 Min
Šípkový sirup
24 godz. 30 min
Bezlepkové mandlovo-proteinové housky
1 godz. 30 min
Maková bábovka
1 godz.
Irish dalgona coffee
10 Min
Mrkvové bulky se skyrem
40min
Restovaná hruška (200 gramů)
15 Min
Dýňový džus
25min
Bílkový chlebíček s mákem a jablky - 2024
1 godz.