Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 gramů dýně, Hokkaidó, na kousky 5x5 cm, neoloupané
- 150 gramů vody
- 500 gramů želírovacího cukru 2:1
- 1 čajová lžička mleté skořice
- 1 - 2 špičky nože mletého hřebíčku
- ¼ čajové lžičky mletého zázvoru
- 20 gramů rumu
- Wartości odżywcze
- na 1 zavařovací sklenice
- Kalorie
- 1286 kJ / 307 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 290 g
- Tłuszcz
- 0.7 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bylinkový rajčatový protlak s česnekem (passata)
1hod. 10min
Dýňové bulky
2 godz. 15 min
Sůl z jehličí
5 min
Ostružinové želé
1hod.
Cuketové řezy s čokoládovou polevou
1 Std. 15 Min
Rajčatový kečup
40min
Dýňový džus
25min
Rajčatový džem
50min
Dýňovo-jablečný koláč
3h
Halloweenské houstičky
3 Std. 20 Min
Cuketová čalamáda na topinky
25min
Klasický rajčatový protlak (passata)
55min