Urządzenia i Akcesoria
Konfitura żurawinowa do mięs i serów
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 4 godz. 45 min
500 g
Składniki
-
200 g żurawiny, suszonej
-
ciepła woda do namoczenia żurawiny
-
100 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
20 g oliwy z oliwek
-
30 - 50 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
40 g czerwonego octu winnego
-
2 szczypty cynamonu, mielonego
-
1 łyżka skórki otartej z pomarańczy ekologicznej, bez białych błonek
-
100 g wody
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
2 szczypty soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
66.4 mg
Białko
0.6 g
Kalorie
863.3 kJ /
206.3 kcal
Tłuszcz
4.5 g
Błonnik
3.1 g
Tłuszcz nasycony
0.6 g
Węglowodany
44.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
BOŻE NARODZENIE
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pasztet z kaczki z żurawiną
2 godz. 15 min
Powidła wiśniowe
1 godz. 55 min
Konfitura z pieczonych buraków z pomarańczą
2 godz. 30 min
Konfitura jagodowa z anyżem
1 godz. 10 min
Chrzan tarty podstawowy
10 min
Dżem rabarbarowy z goździkami i imbirem
45 min
Wielkanocny pasztet z królika
3 godz.
Musztarda pomarańczowa
15 min
Pieczony boczek w pięciu smakach
9 godz. 15 min
Sos gruszkowy z chrzanem i borówkami
20 min
Szybka konfitura z cytrusów
1 godz. 30 min
Musztarda gruszkowa
30 min