Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 gambones crudos enteros
- 70 g de aceite de oliva
- 2 dientes de ajo
- 200 g de agua
- 500 g de almejas frescas
- 50 g de cebolla
- 150 g de calabacín
- 4 lomos de bacalao al punto de sal
- 1 - 2 pellizcos de sal
- 1 - 2 pellizcos de pimienta molida
- 50 g de leche
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2591 kJ / 620 kcal
- Białko
- 43.1 g
- Węglowodany
- 5.8 g
- Tłuszcz
- 47.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.5 g
- Błonnik
- 5.9 g
- Sód
- 618.6 mg
Alternatywne przepisy
Bacalao con langostinos
1 Std.
Merluza con gambas en salsa de puerros
30 min
Rape con espárragos a la marinera
30 min
Bacalao en salsa de gambas con tagliatelle de zanahoria
1 Std.
Merluza en salsa verde con gambas y chirlas
30 min
Bacalao en salsa verde
30 min
Pescadilla con langostinos en salsa
30 min
Calamares a la mallorquina
1 Std.
Sepia en salsa de verduras con guarnición de arroz
45 min
Calamares rellenos
2h
Bacalao con fritada de espárragos, huevos y patatas
30 min
Rape en salsa americana
1 Std.