Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 gambones crudos enteros
- 70 g de aceite de oliva
- 2 dientes de ajo
- 200 g de agua
- 500 g de almejas frescas
- 50 g de cebolla
- 150 g de calabacín
- 4 lomos de bacalao al punto de sal
- 1 - 2 pellizcos de sal
- 1 - 2 pellizcos de pimienta molida
- 50 g de leche
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2591 kJ / 620 kcal
- Białko
- 43.1 g
- Węglowodany
- 5.8 g
- Tłuszcz
- 47.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.5 g
- Błonnik
- 5.9 g
- Sód
- 618.6 mg
Alternatywne przepisy
Bacalao en salsa verde
30 min
Bacalao en salsa de gambas con tagliatelle de zanahoria
1 godz.
Guiso de garbanzos con sepia y langostinos
45 min
Bacalao con langostinos
1 godz.
Merluza con gambas en salsa de puerros
30 min
Merluza a la koskera
45 min
Bacalao con fritada de pimientos y boletus
45 min
Merluza en salsa verde con gambas y chirlas
30 min
Bacalao al estilo de Braga
30 min
Sepia en salsa de verduras con guarnición de arroz
45 min
Rape en salsa de puerros al azafrán
40 min
Arroz negro con gambones y sepia
45 min